Arvoisa kansalainen, muista äänestää vaaleissa ja huomaa mielellään, että minä olen siellä ehdokkaana! Olenhan ehdolla puolueessa, joka – you know – tähtää kaikkeen hyvään ja parempaan. Eli kuten perinteisesti sanotaan, kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista.

Olenhan ns. hyvä ihminen, jo pitkän työuran tehnyt, koulutettu ja arvostetussa ammatissa. Maksan veroni mukisematta ja huolehdin terveydestäni. Saatan avata oven vanhukselle tämän tullessa kauppaan.

Onko oikein, että tehdään väärin? Minusta ei! Perustelen sitä seuraavassa.

Olen tavattoman huolissani Suomen köyhistä ja vähäosaisista ihmisistä. Köyhyys pitää saada Suomesta poistettua. Siksi jaan Twitterissä ja Facebookissa kaikki juttulinkit, missä asiantuntijat (ne yhtä hyväosaiset ja –tuloiset kuin minä) kommentoivat köyhyyttä. Olenhan myös hyväntekeväisyysjärjestön kuukausilahjoittaja.

Olen myös kovasti huolissani ilmastonmuutoksesta. Suomi pitää saada 100 % uusiutuvan eli aurinko- ja tuulienergian sekä vesivoiman varaan, sillä nehän ovat heti käyttöön otettavissa ja pystyvät korvaamaan perinteisen energiantuotantomme välittömästi. Sitä paitsi se on ahne suurteollisuus joka saastuttaa, ei me yksityiset ihmiset kulutuskäyttäytymisellämme. Siksi suuret sähköä kuluttavat teollisuuslaitokset, kuten sellu- ja terästehtaat pitää lakkauttaa. Yhteiskuntamme elintasoa takaava vientiteollisuus on kyllä korvattavissa toisilla. Ja kun sähkö tulee töpselistä, niin semmoista asiaa kuin sähkönjakeluinfran uusimista ei tarvitse edes miettiä. Saatikka teollisista yrityksistä leipänsä saavien ihmisien työpaikkoja.

Olen huolissani koulutuksesta. Siitä ei saa leikata. Se, että koulutuksesta valmistunut, kuten vaikka arkeologi ei ehkä löydä ammattiaan vastaavaa työtä ikinä ja joutuu (2 vuotta hautausmaan nurmikoita haravoituaan), kouluttautumaan uudelleen hoitajaksi tai amk-insinööriksi, ei ole ongelma, kunhan vain koulutuksen ja sivistyksen monoliitti ei kärsi. Ja kunhan siitä leipänsä saavat säilyttävät työpaikkansa, vaikka yhteiskunta ympäriltä romahtaisi.

Olen myös sitä mieltä, että asiat jotka maahanmuutosta keskustellessa saa tuoda esiin, ovat ihmisoikeudet ja rasismi. Oleskeluluvista päättävien viranomaisten voi epäillä olevan liitossa jonkun demonisen voiman kanssa.

Kaiken tämän tehneenä menen tyytyväisenä nukkumaan ylisuuren omakotitaloni makuuhuoneeseen, jatkan sisustukseni jokavuotisen uusimisen suunnittelua tai hurautan citymaasturilla kesämökilleni saunomaan. (Maasturi on toistaiseksi Toyotan, mutta Lexus tulee sitten edustuspalkkioista). Saatan jopa varata toisen lomaviikon perään vuosittaiselle Thaimaan-matkalleni itselleni ja perheelleni. Unohtaen, että neljän hengen edestakainen lentely ja autoilu synnyttävät synnyttävät kasvihuonekaasupäästöjä saman verran kuin hankinnassa oleva omakotitaloni aurinkopaneelisto säästää viidessä vuodessa.

Mitään ei saa muuttaa ainakaan leikkaamalla. Kaikki hyvä mitä tähän asti on saatu, pitää pysyä ja mieluummin kasvaa. Kun jonkun asian toteutus on ideologisesti perusteltu, mikään kustannus ei ole liikaa. Ja jos sattuisi olemaan, valtio ottakoon uutta velkaa, sillä enhän olisi valmis tinkimään omasta elintasostani viittä prosenttiakaan Suomen ongelmien parantamisen hyväksi.

Syy ongelmiin kun on vain ahneessa suurteollisuudessamme, hallituksessamme ja miksei vaikka Juha Sipilässä. Heidän haukkumisensa lohduttaa mukavasti ja hyväilee moraalista ylemmyydentuntoa. Joka onkin tärkein ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Miksei tehtäisi sitä yhdessä, eli äänestä minua!