Hyvä ihminen on se ihanne, jonka hyvyyden saavuttamisen keinoista me vähemmän hyvät päivittäin mediasta vinkkejä ja haaveita luemme, elämän eri osa-alueilla.

Hyvä ihminen on luonnollisesti painoindeksin mukaisessa ihannepainossa ja hänen ruoka-ateriansa kelpaisivat malliksi terveyslaitosten valistusohjelmiin. Hän menee nukkumaan klo 22 illalla ja herää virkeänä klo 6:30. Hyvällä aterialla hän voi nauttia lasin viiniä tai pullollisen olutta, muutaman kerran vuodessa.

Hyvä ihminen sienestää ja marjastaa. Hän valmistaa ruoat alusta loppuun itse. Hyvä ihminen ei laita tavaroita tai vaatteita varastoon ilman tunnollista huoltoa. Koti sisustuksineen kelpaisi naistenlehtiin raportoitavaksi koska tahansa.

Hyvä ihminen hiihtää, onhan se miltei kansalaisvelvollisuus. Hän kävelee, pyöräilee, käy uimassa ja kuntosalilla 5 kertaa viikossa. Hän kävelee tai pyöräilee kaikki työmatkat, samoin kuin hiihtoladun varrelle. Hiihtoreissut Lappiin hän tekee julkisilla kulkuvälineillä.

Hyvä ihminen pitää totaalitaukoja somesta säännöllisesti. Hänen mielestään jatkuva somen käyttö ei voi pysyä hallinnassa tekemättä riippuvaiseksi, siis että se ei voi olla kenellekään vain hauskaa ajanvietettä tai tapa kommunikoida ja saada hyödyllistä tietoa ja ymmärrystä. Hän tietää, että se aito onni löytyy laittamalla kännykät ja tietokoneet kiinni, metsästä hiljaisuutta kuunnellen nuotiosavun kirvellessä silmiä.

Hyvä ihminen kuuluu kirkkoon ja käy jumalanpalveluksissa. Sillä siten pääsee taivaaseen. Juhlapyhät hän viettää hartaasti perinteitä vaalien. Käy laulamassa kauheimpia joululauluja ja katsoo joulurauhan julistuksen huolimatta siitä, että shown kulku on täsmälleen sama joka jumalan vuosi.

Hyvä ihminen lukee kirjoja ainakin 2 viikossa. Sillä lukeminen kannattaa aina eikä somen lukeminen ole sama asia. Hän katsoo TV:stä vain uutiset, ajankohtaisohjelmat ja luontodokumentit. Hyvä ihminen on paperisen sanomalehden kestotilaaja, sekä paikallinen että Helsingin sanomat.

Tänäkin aamuna hyvä ihminen on ehtinyt pestä pyykkiä, tuulettaa ja vaihtaa uudet petivaatteet sekä tehdä tunnin kävelylenkin ulkona. Missään nimessä hän ei makaa sohvalla ja roiku somessa viikonloppuisin iltapäivälle asti. Hyvä ihminen ei voi käsittää blogistia, joka ei ole minkäänmoisia suksia jalkaansa laittanut eikä niitä omistanut, armeijan jälkeen.

Hyvä ihminen valistaa toisia pyytämättä ihanteellisista tavoistaan. Hyvä ihminen ei suostu ajattelemaan sitä, mitä tarpeetonta stressiä, masennusta ja jatkuvia itsesyytöksen tunteita siitä aiheutuu, kun tätä ihanneihmisen tilaa tavoitellaan, sitä saavuttamatta.